Italijanska blagovna znamka testenin je predstavila kuhalni pripomoček za pripravo testenin, ki je okolju bolj prijazen.
Zaradi nenehno dvigajočih se cen smo potrošniki postali vse bolj zavedni glede svoje porabe energije. Eden od preprostih načinov za manjšo porabo je uporaba starodavne metode priprave hrane: pasivno kuhanje. Barilla se je za promocijo te tehnike odločila za povsem sodoben pristop s pametno napravo in robotom.
Osnove pasivnega kuhanja so preproste: takoj, ko začne voda vreti, vlijte bucatini in po dveh minutah ugasnite štedilnik. Lonec pokrijte in počakajte, da mine priporočeno število minut. Kombinacija dvominutnega vrenja in čakanja na izklop štedilnika je običajno minuto ali dve daljša od običajnega kuhanja na štedilniku, vendar se s tem postopkom prihrani do 80 % emisij CO₂.
Več o trendu okolju prijaznega kuhanja testenin pa vam je na voljo tukaj.
Dec 16, 2022