Članek
Polni sedeži, bolj prazne ceste z GoOpti d.o.o.! 

SmartMOVE: Smart Solutions for Sustainable Mobility je projekt, v višini 1.609.166,79 EUR, sofinanciran s strani Islandije, Lihtenštajna in Norveške s sredstvi Finančnega mehanizma EGP. 

Objavljeno Jan 24, 2023

Glavni namen projekta je priprava strategij in izvajanje načrtov mobilnosti, ki bodo utemeljili potrebo po sistematičnem razvoju infrastrukture za razvoj multimodalnosti v regiji. V okviru projekta je bil razvit sistem dinamičnega kolektivnega prevoza potnikov kot trajnostna alternativa obstoječim načinom prevoza. Z razvojem načrtov mobilnosti za upravljanje trajnostne mobilnosti na lokacijah z velikim prometom projekt prispeva k boljšemu upravljanju mobilnosti. Glavni cilj projekta pa je seveda omejiti negativne vplive na okolje, ki so posledica netrajnostnih oblik mobilnosti, in dolgoročni razvoj trajnostne mobilnosti. 

GoOpti v sklopu projekta nudi 3 mesece brezplačne vožnje vsak delovni dan od februarja do konca aprila iz Kranja, Kamnika, Domžal, Radomlje, Komende, Mengša in Trzina do UKC in BTC.
Skupaj s partnerji (RRA LUR, Institut Jožef Stefan, IPoP, Ljubljanski urbanistični zavod ter drugi) je GoOpti namreč v okviru projekta vzpostavil novo trajnostno obliko prevoza na delo - dinamični skupinski prevoz, ki bo za uporabnike združeval udobje, hitrost in fleksibilnost lastnega prevoza na delo.

Več pa tukaj. 

#domaceprakse